MEEKIJKEN MET… ACCOUNT DIRECTOR CHARLEEN VAN DER VECHTE

Het vakgebied contentmarketing ontwikkelt zich razendsnel. Dit maakt ons dagelijks werk erg afwisselend. Maar, wat doen we nu precies als bureau voor contentmarketing? Kijk mee in de werkweek van een collega. Dit keer: Account director Charleen van der Vechte

“Sinds augustus 2011 werk ik met veel plezier bij The Post. Ik ben gestart als allround communicatiemedewerker, toen nog in een team van vier personen. Inmiddels zijn we gegroeid naar veertien vaste mensen met daaromheen een grote schil freelance contentproducenten. Als Account director werk ik voor allerlei klanten, zoals Univé, DELA, Euroma, ING, Miele en WDODelta. Mijn werk is heel divers en dat maakt het leuk. Zo ontwikkel ik strategieën, geef presentaties, schrijf plannen van aanpak, maak samenwerkingsvoorstellen, rol de strategieën intern uit, en begeleid project intern en extern. Geen dag is hetzelfde. Kijk maar naar deze week!”

Maandag “Iedere maandag starten we met accountoverleg. Cijfers en projecten staan centraal. Wat speelt er deze week? Welke offertes zijn eruit gegaan? Wat wordt opgeleverd? We evalueren en kijken waar we staan qua omzet. Na het overleg ga ik druk in de weer met mail en belcontact met m’n klanten. Daarna lunchen we, zoals elke dag,  gezellig samen met alle collega’s. Na de lunch ga ik met Carlijn op pad naar Amsterdam, een sessie voor de ING waarin we de publieksreis gaan uitwerken. Deze reis wordt als voorbeeld gebruikt tijdens een presentatie aan 70 marketing- en communicatieprofessionals. Leuk! Helaas terug in de auto met file…. Gelukkig nog net op tijd terug voor mijn bootcamp-les!”

Dinsdag Vandaag op pad naar het zuiden: eerst naar het Maxima Medisch Centrum voor een kennismakingsgesprek. Ze zijn benieuwd wat wij voor hen kunnen betekenen rondom contentmarketing, zowel in een sessie voor medewerkers als begeleiding bij de strategie-ontwikkeling. We presenteren onze methodiek en praten hierover door. Daarna ga ik door naar mijn vaste account DELA voor een QBR… een wat? Ja, een kwartaalmeeting voor bureaus, met het management en accountteam. In een uur blikken we terug én kijken vooruit. Ik presenteer wat we het afgelopen kwartaal hebben gedaan, van strategie-ontwikkeling tot implementatie ervan. Spannend, maar wat krijg ik daar energie van! En ’s avonds sla ik dat er weer uit op de tennisbaan. Game, set, match!

Woensdag Voor Euroma ontwikkelen we een corporate B2B presentatie. Na de inhoud, gaan we met het team brainstormen over de vorm. We denken na over een nieuw concept met 360 graden-video’s in de foodindustrie. Ik ben de initiatiefnemer van de brainstorm en begeleid de uitwerking van het concept. ‘s Middags bel ik met Nancy Schuurmans, mijn contactpersoon bij DELA. We produceren verschillende contentformats voor hen en wekelijks nemen we de status door. Nu bespreken we de specs van de video die we volgende week gaan opnemen, artikelen die gereviewd zijn en we bespreken een nieuwe opdracht.

Donderdag In de ochtend heb ik geen afspraken staan, maar lekker de tijd om mijn mail bij te werken en telefoontjes te plegen. In de middag komen de mannen van NPI (onderhoudsarme bouwproducten) bij ons op bezoek voor een redactievergadering. Altijd goed, maar vooral ook leuk. Want het is één en al grappen en grollen met de mannen. Tussendoor hebben we voldoende tijd om te bepalen wat we de komende twee maanden gaan doen en blikken we ook terug op de cijfers.

Vrijdag “Na een volle en drukke week, is vrijdag mijn kantoordag! Fijn alle projecten monitoren, aantekeningen uitwerken, planningen bespreken met Diederik van Traffic, mail bijwerken.. en daarnaast heb ik nog een video, een beeldconcept, en een download die opgeleverd worden aan klanten. Terugkijkend was dit een hele leuke en innoverende week, met veel lol en leuke projecten. Vandaag kijk ik ook alvast vooruit naar de komende week, ik maak mijn planning rond en doe administratie. En dan.. op naar het weekend, cheers!