Heb je in een contentmarketing strategie altijd video nodig?

17 november 2021

Video werkt. Het trekt de aandacht van je publiek en je kunt er alle kanten mee op. Door onze bingemarketingtheorie en liefde voor Netflix, vragen mensen zich wel eens af of wij alleen maar video’s maken. Nope. Want wij geloven dat een mix van content ervoor zorgt dat je een breder publiek bereikt. En daarom maken we ook graag formats in tekst (en audio, maar da’s een ander verhaal). We leggen je uit waarom.

1. Bloggen is goed voor je bereik

5,6 miljard. Dat is het aantal zoekopdrachten in Google per dag. Dan moet je van goeden huize komen om een beetje op te vallen. Google houdt van goed bijgehouden websites met veel relevante informatie. Blogs hebben dus een streepje voor in het algoritme. Door regelmatig een nieuwe blog of artikel op je website te plaatsen, zorg je elke keer voor een extra pagina en daarmee een extra kans om op te vallen in de zoekresultaten.

2. Een geschreven format kan net zo tof zijn als video

Een strak gemonteerde video met muziek, sound effects en een geweldig script is natuurlijk hartstikke sexy. Dat moeten wij copywriters toegeven. Maar ook in tekst kun je je creativiteit aardig kwijt. Denk eens buiten de lijntjes en ga voor een fictief verhaal. Zet een interviewreeks op waarin je interessante personen steeds dezelfde vragen voorschotelt. Duik in het archief van je merk en schrijf blogs over ‘vroegah’ (inclusief foto’s). Beantwoord vragen van je publiek, maak een longread over een bepaald onderwerp, zet een online magazine in elkaar of deel wekelijks keer een handige tip. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos (en we denken graag met je mee).

3. Je kunt lekker de diepte in

Sinds we tablets hebben, is online lezen een stuk aangenamer geworden. En dat betekent dat je alle ruimte hebt voor langere teksten. Je kunt een bepaald onderwerp dus tot op de bodem uitpluizen. Dat vraagt om wat meer investering van je publiek, een longread van 1000 woorden is bepaald geen snackable content, maar met een boeiend, relevant artikel kun je aardig aan de weg timmeren als thought leader. Dat vraagt natuurlijk wel om een goede schrijver, een fijne opmaak en vooral: een perfecte opbouw en inhoud. Het wordt bijna journalistiek ;-)

4. Het is kostenefficiënt

Kunnen we kort over zijn: over het algemeen zijn videoformats duurder dan blogformats. Simpelweg omdat er in een video veel meer tijd en middelen gaan zitten.

5. Het levert je terugkerende bezoekers op

Als je website er altijd hetzelfde uitziet, hebben mensen over het algemeen geen reden om regelmatig terug te keren (behalve als ze steeds je openingstijden vergeten, ofzo). Door met enige regelmaat nieuwe, toffe content te plaatsen, komen je bezoekers terug, gaan ze je volgen op je kanalen of schrijven ze zich in voor je nieuwsbrief. En dat wil je!

Beetje hulp nodig?

We denken graag samen met jou na over een kneitergoede contentstrategie, waarin plek is voor verschillende middelen. Bel ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Eerst meer lezen? Klik hier voor meer over onze methodiek, voorbeelden van mooie campagnes of het nut van een contentstrategie.

The Post is een SIXD' Agency.
Meet SIXD' here.