Internationale finaleplek voor de Wavin contentcampagne!

2 augustus 2022

Met een video die inspeelt op gevoel en een uitgebreide distributiestrategie behaalden we een finaleplek bij The Content Marketing Awards 2022. Een campagne rondom volledige binnenklimaatoplossingen van onze klant Wavin zorgde voor boven verwachting hoge resultaten. Marleen Meenks-Kelder, teamlead marketing Benelux bij Wavin: “Door ieders betrokkenheid en de kracht van content, is de campagne gaan vliegen en werd het een groot succes.”

Categorie

De finaleplek werd ons toebedeeld in de categorie: Highest Conversion Response from a Content Program. Wavin is marktleider op het gebied van kunststof leidingsystemen en vroeg ons met sterke content te komen voor het genereren van bekendheid rondom het (relatief nieuwe) productsegment van hun binnenklimaatoplossingen.
 

De content

Ons idee? Een concept dat inzet op het element dat letterlijk alle producten van Wavin met elkaar verbindt: de regelunit Wavin Sentio. Daarmee is een fijn binnenklimaat ‘zo geregeld’. Als hoogtepunt bevat de content een video waarin creativiteit de boventoon voert: de video laat meer zien dan een ‘enkel product’. In de campagneuitingen staat het eindresultaat voor de gebruiker van die regelunit centraal: comfort in huis door een fijne temperatuur en frisse lucht.

Lees de volledige case hier

De resultaten

Meenks-Kelder: “Er zit veel creativiteit in deze campagne waarbij verschillende disciplines hebben samengewerkt: sales, productmanagers, techneuten en marketing. Wij geloven in het effect van content en goede verhalen vertellen. En dat zien we ook terug in de resultaten. Daarnaast is er goed gekeken naar de marktbehoefte.” Het doel van de campagne: het genereren van awareness en leads(contact- en offerteaanvragen). Waar het doel zo’n 2,5 miljoen views voor de video was, werden dat er bijna 4,5 miljoen! En het resultaat van het aantal leads was uiteindelijk 778 ten opzichte van het vooropgestelde doel: 411. Bart Prins, onze creative director zegt erover: “Deze campagne bewijst maar weer dat content wel degelijk kan worden ingezet voor het genereren van leads.“
 

Samenwerking The Post en Wavin

Wij werken sinds 2018 samen met Wavin. We zijn ingezet om de positie van Wavin als kennisleider en ontwikkelaar op het gebied van duurzame en intelligente oplossingen voor de aan- en afvoer van water, gas en elektra te vergroten. Meenks-Kelder: “We werken samen op content, maar dus ook op campagne niveau. The Post weet veel van de organisatie, kent onze markt goed en denkt altijd mee. De lijntjes zijn kort en we kunnen snel schakelen. We versterken elkaar en daardoor is het een prettige samenwerking.”
 

De Awards

The Content Marketing Awards worden elk jaar uitgereikt tijdens Content Marketing World in Cleveland aan spraakmakende cases, bureaus en marketeers in de contentmarketing wereldwijd door het Content Marketing Institute. De awards beslaat 80 categorieën van strategie tot distributie, van design tot editorial.
 

Meer weten 
over dit project

Deze persoon helpt je graag verder.

Contact
Aukje Oosterveen
Aukje Oosterveen
Lead Account
The Post is een SIXD' Agency.
Meet SIXD' here.