Meet The Post'ers: Diederik, Video Producer

19 januari 2022

‘Wat doe je in het dagelijks leven?’ Het is de meest gebruikte openingszin bij smalltalk. Wij vroegen nét iets verder door. Dit is onze The Post’er Diederik.

Diederik! Of zeg maar rustig ‘Died’, want zo word je hier intern vooral genoemd. Je bent al vijf jaar werkzaam bij The Post als Video Producer. Tijd om het daar eens over hebben!

Jouw baan bij The Post …

… is mij op het lijf geschreven! Van nature heb ik m’n zaken graag onder controle. En regel ik altijd van alles voor iedereen. Precies wat ik ook als Video Producer doe. Ik ben verantwoordelijk voor alle video-, fotografie- en audioklussen. Ik maak planningen, zorg dat alles geregeld en beschikbaar is en hou het hele proces van begin tot eind in de gaten. Van budgetten opstellen tot shoots plannen, van afstemmen met foto- en videograven tot voice overs die uitgezet moeten worden. Het mooiste aan mijn werk? Dat ik ervoor zorg dat anderen hun creatieve ideeën tot leven kunnen laten komen. Zo ontstaan de tofste producties.

Zeg ik ‘tofste klus’ bij The Post, zeg jij …

… met stip op één ‘De Doeners’ van FBTO. Dat is een van de grotere producties waarbij het een uitdaging is om alles voor elkaar te krijgen – zowel qua budget als organisatie. Toch hoeft een productie voor mij niet áltijd ‘groot, grootser, grootst’ te zijn hoor. Ik ben er vooral trots op als het allemaal gesmeerd loopt op een draaidag zelf. Bijvoorbeeld met ons project ‘Dwars door Twente’, waarbij we op het moment van shooten altijd nog inspelen op factoren. Want hoewel een opdracht van tevoren goed te scripten valt dankzij de basistools (een team, het aantal locaties, presentatoren en/of acteurs), moet je op de dag zelf toch flexibel zijn en de juiste beslissingen nemen: hoe krijgen we het ’t beste op beeld? Wat zijn de weersomstandigheden? Welke locatie leent zich het beste voor welk shot? Dat vraagt veel van een team. Om op zo’n moment doorslaggevend te zijn, van: ‘Oké, zó gaan we het doen’, dat geeft echt een kick.

‘Bureauleven’ betekent voor jou …

… een prettige combi tussen gezelligheid en hard werken! En die vibe van ‘plezier in werken’ is bij The Post echt voelbaar. Gelukkig maar, ik hou ervan! We zijn gezellige, spontane mensen – allemaal met een eigen inbreng in het team. En met lolletjes onderling. Daarnaast vind ik de diversiteit van een ‘bureau’ fantastisch: je werkt voor veel verschillende klanten, verdiept je in zeer uiteenlopende onderwerpen en hebt met verschillende collega’s en externen te maken.

Zeg ik ‘team’, dan zeg jij …

… weten wat je aan elkaar hebt! In Team Video is er een vrij nieuwe samenstelling. We zijn bezig elkaar goed te leren kennen: hoe we werken; en welke nieuwe inzichten, eigenschappen en vaardigheden ieder meeneemt. Dat proces vind ik heel leuk! Ik zie het als mijn taak om de juiste dynamiek te vinden en hoe we elkaar als team versterken.

Daar kan ik inmiddels wel wat hulp bij gebruiken; we hebben nu meerdere Video Editors waardoor ons werkvolume groter wordt. We kunnen meer klussen aannemen. Maar dat betekent ook dat er veel projecten naast elkaar lopen – soms wel 15 of 16 tegelijk. Hoe scherp ik ook ben in overzicht bewaren, dat is voor mij alleen toch net te veel. ;) Daarom zoeken we nóg een Video Producer die naast mij kan staan. Zodat we samen echt de tijd hebben om efficiënt te werken. Het is nu vooral heel erg ‘gaan, gaan, gaan’. Ook leuk hoor, maar een shift naar meer focus en verdieping gaat ons ook veel opleveren!

Jouw meest bingewaardige serie ‘ever’ is …

… La Casa de Papel. Dat is typisch zo’n serie waarbij je na een aflevering denkt ‘aaaah, nog even het begin van de volgende kijken’ – en dan na een half uur beseft dat je nu toch echt naar bed moet. Precies wat wij met onze methode ‘bingemarketing’ willen bereiken eigenlijk ;)

Als je niet aan het werk bent bij The Post, dan vinden we jou …

… het liefst op een festival. Maar ja, welk festival? Uitgaan zit er al een hele tijd niet meer in. En dus heb ik een nieuwe hobby gevonden: lekker aan de klus. Op dit moment ben ik zelf een wc aan het bouwen. Gewoon door het ‘te doen’ – en dan inderdaad af en toe ‘op je bek’ gaan omdat je de verkeerde maat zaagt. Maar als je nadien terugkijkt op een klus en het resultaat ziet, dan denk je: ‘damn, heb ik toch maar mooi gedaan.’

The Post is een SIXD' Agency.
Meet SIXD' here.