Onze contentseries voor Marketing Oost finalisten voor internationale prijs

10 november 2022

De videoseries Dwars door Twente en In Perspectief hebben een finaleplek behaald in de categorie Best Global Content Series tijdens de Global Content Awards in Londen. Bart Prins, onze Creative Director: “Het is een kroon op ons werk en op onze manier van werken.”

De videoseries zijn ontstaan vanuit de vraag van Marketing Oost om meer aandacht te genereren voor de regio’s Overijssel en Twente. In strategiesessies is gekeken naar de beste manier van verhalen vertellen uit die regio. Geertje Oolbekkink, marketing adviseur bij Marketing Oost, is ontzettend trots op de finaleplekken. “Het is een waardering op een storytellingsstrategie die we al een aantal jaren voeren met The Post. Mooi dat dat wordt gezien.”

 

De contentseries

In de videoserie ‘In Perspectief’ gaan we op ontdekkingsreis in de regio. We delen de in het landschap verscholen verhalen die alleen aan het licht komen als je er vanuit een ander perspectief naar kijkt. Het perspectief van een vogel! Deze serie draagt bij aan de verhoging van de inhoudelijke merkbekendheid van VisitOost. Dat is terug te zien in de resultaten. In de periode van 1 juni 2021 tot 30 september 2021 zijn vier afleveringen gelanceerd, waarna het bereik in kaart is gebracht: een totaal van 355.649 videovertoningen. Ingezette advertenties op verschillende kanalen hebben 2.911.342 impressies en een clickratio van 27% tot gevolg. De nieuwe contentstrategie, waar het format In Perspectief deel van uitmaakte, heeft geleid tot maar liefst 551.201 nieuwe website bezoekers.

 

In Dwars door Twente zien we vriendinnen Yuna en Fieke die door middel van een roadtrip de verborgen schatten van Twente bezoeken. Zo laten ze het onderscheidend vermogen van deze unieke regio zien. Dat leidt tot meer bezoekers en toeristen naar dat gebied, en meer leads naar lokale ondernemers. Resultaten? Die liegen er niet om: in 2021 zijn met de serie 454.040 personen bereikt. De video’s hebben 1.579.060 weergaven en zijn er 22.669 klikken naar de website geweest.

 

Samenwerking The Post en Marketing Oost

We werken sinds 2019 samen met Marketing Oost voor het vergroten van de inhoudelijke merkbekendheid van regio’s Twente en Overijssel. Dit gebeurt op de platformen VisitTwente en  VisitOost. Oolbekkink: “De samenwerking bevalt heel goed. We vullen elkaar mooi aan. Bij Marketing Oost hebben wij de inhoud van de verhalen en de contacten met de ondernemers, en The Post weet die op een passende manier in formats te gieten.”  Bart Prins beaamt dit: “We werken al jaren samen aan deze prachtige videoserie. Met deze finaleplekken wordt die samenwerking nog eens extra bekrachtigd.”

 

De Global Content Awards

De contentseries In Perspectief en Dwars door Twente hebben een finaleplek behaald in de categorie Best Global Content Series van in totaal vijf genomineerde cases. De awards vieren de kwaliteit in content marketing van over de hele wereld. Ze worden jaarlijks uitgereikt vanuit Londen.

 

Meer weten over dit project

Deze persoon helpt je graag verder.

Contact
Aukje Oosterveen
Aukje Oosterveen
Account Director
The Post is een SIXD' Agency.
Meet SIXD' here.