Een merk moet raken
Overeenkomsten zijn er genoeg. Beiden herkennen de opdrachtgevers die vaak met een specifieke, concrete vraag binnenkomen maar zich nog niet realiseren dat daar een diepere wens of behoefte onder ligt. Bart Prins: “Ze willen een goedgevulde website, blog of video maar om ze echt te kunnen helpen moeten we naar de essentie: wat heb je nodig, waarom wil je dit? En wat wil je bereiken? Dat moet je helder hebben voordat je content kunt gaan maken die van betekenis is.”
Van Geerenstein herkent dit. “Vaak heeft het verstand de overhand gekregen in een merk, het is business geworden en gebouwd op allemaal rationele, zakelijke beslissingen. Terwijl het gaat om hoe een merk mensen raakt. Onze taak is om dat op te diepen en in woorden te vatten. Dan gaat het niet om het creëren van iets nieuws, maar wel om vernieuwen. Dat kan eigenlijk alleen maar met een outsider zoals een bureau – die kijkt met een frisse blik, luistert en helpt om te herontdekken, hervinden en herkennen.”
“Als een organisatie gaat brainstormen, worden allerlei verschillende disciplines uit de hele organisatie bij elkaar gezet en dat leidt tot heel veel nieuwe inzichten,” voegt Bart Prins daaraan toe. “Maar je moet niet verwachten dat op dat moment hét idee wordt bedacht want dan is het een compromis waar iedereen zich in kan vinden, en een compromis is zelden merk-waardig.”
Als creatieven zijn ze er allebei van overtuigd dat iedereen een goed verhaal heeft, zowel persoonlijk als zakelijk. De kunst is om nieuwsgierig te zijn, de tijd te nemen om informatie te verzamelen, ordenen en filteren. “Onze kracht zit in het verwoorden, de kern van een merk zo neerzetten dat het binnen en buiten de organisatie inspireert en in het hart raakt. En dat uitwerken in verhalen die boeien en binden, of het nu om B2B of B2C gaat.”