FBTO

Prinsjesdag & FBTO: over Martijn en het koffertje

FBTO
Ieder jaar staan verzekeringsmaatschappijen in Nederland voor een communicatieve verplichting: het delen van de veranderingen op het gebied van zorgverzekeringen. Op Prinsjesdag wordt hier de eerste schijnwerpers op gezet, er worden highlights gedeeld en een paar maand later worden de premies bekend gemaakt. FBTO vroeg ons in 2019 om te helpen bij een inhaker rondom Prinsjesdag. Laat dat maar aan onze contentmakers over.

01 Strategie

De aanvraag was met onze Bingemarketing-kennis een uitgelezen kans om eens een fictiepilot te draaien. Het karakter Martijn kwam tot leven en ging op jacht naar ‘het koffertje’. Niet zomaar een koffertje, maar het Zorgkoffertje van FBTO. Vanuit het gedachtegoed dat FBTO ieder jaar een zorgkoffertje heeft met de nieuwe premies voor de zorgverzekering werd er een zaadje geplant in het hoofd van het FBTO-publiek. Een prachtig linkje naar het bekende koffertje van de minister op deze derde dinsdag van september.

02 Productie

Sinds de eerste inhaker in 2019 is het Zorgkoffertje een jaarlijks terugkerend concept met telkens een nieuwe invulling. De grove lijnen zijn altijd hetzelfde: Martijn moet zorgdragen voor het veilig overbrengen van de inhoud en doet dit vol overgave. Van avonturen dwars door Den Haag tot het bewaken met gevaar voor eigen leven op een snikhete dag in september. In 2022 werd het concept uitgebreid met meerdere afleveringen, contentmaps en een complete campagne in aanloop naar de bekendmaking van de verzekeringen.

03 Resultaat

Het zorgkoffertje als terugkerend concept is inmiddels een vast onderdeel voor klanten, medewerkers en publiek van FBTO. In 2022 werd de aanloop naar Prinsjedag en de periode tussen Prinsjesdag en de bekendmaking gevuld met een succesvolle campagne op diverse kanalen. Er werd onder andere een podcast pre-roll ingezet, een primeur voor FBTO. 


Benieuwd naar de harde cijfers? Snappen we. De editie van 2022 heeft 641 klikken opgeleverd, had 2.155.000 weergaven en 840.000 mensen bereikt. Mag Martijn trots op zijn! Gaan wij weer lekker verder schrijven aan zijn volgende avontuur.

Bekijk onze andere cases

The Post is een SIXD' Agency.
Meet SIXD' here.