ProRail lanceert nieuwe website gebaseerd op ontwerp en contentstrategie

6 januari 2021

ProRail doet meer dan reizigers voorzien van een betrouwbaar spoornetwerk. Om te communiceren met reizigers, verladers en omwonenden is in 2019 een contentstrategie ontwikkeld als basis van de nieuwe website. En die nieuwe website ging vandaag, 5 januari 2021, live!

De website voorziet het publiek van Prorail zowel lokaal als landelijk van relevante content. De website is ontworpen door The Post in samenwerking met Unusual Pixels. Na de in 2018 gewonnen Tender ging The Post aan de slag met het ontwikkelen van een contentstrategie wat later de brandstof werd voor de bouw van de nieuwe website.

De contentstrategie legde de informatiebehoefte van het publiek bloot waardoor een optimale flow kon worden ontwikkeld voor de website. Op basis van de content strategie werd in samenwerking met Unusual Pixels in 2019 het ontwerp van de nieuwe website vervaardigt. De technische realisatie van de website is gedaan door DEPT & Hayona. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke website, gevuld met rijke content, die voor iedereen beschikbaar is op elk device. 

 

“Toegankelijke informatie voor iedereen; dat hoort bij een organisatie zoals ProRail.”  

- Jasper de Kinkelder contentmanager bij ProRail

Benieuwd geworden? Ervaar het zelf op ProRail.nl 

 

Meer weten 
over dit project

Deze persoon helpt je graag verder.

Contact
Bart Prins
Bart Prins
Creative director
The Post is een SIXD' Agency.
Meet SIXD' here.