Waarom wij seriematige content verkiezen boven ‘losse’ content?

1 november 2022

Doeners, Doorpakkers, Dwars door Twente, In Perspectief. Slechts een greep uit de contentseries die wij maakten voor onze klanten. Maar waarom content maken in series? En hoe kan een serie je social strategie beïnvloeden?

Luke, I’m your…

We kennen het gevoel allemaal: na een half seizoen kijken, moet je nu écht naar bed. Maar die ene aflevering is zó spannend geëindigd dat stoppen met kijken geen optie is. Zo kijken wij ook naar content. Elke aflevering van een serie teaset naar een volgende om het publiek aan te zetten tot het doorkijken en -klikken. Zo bouw je een consistente lijn van verhalen die past bij het merk én het publiek.

Content maken in serie

Door seriecontent op te nemen in je strategie zorg je voor 1: een mogelijke efficiëntieslag in de contentproductie, en 2: een manier om het verhaal uit te smeren over meerdere ‘afleveringen’. Door deze manier van denken ook toe te passen op je social strategie en alle afleveringen goed te contentmappen haal je het maximale uit je content. Moeite om je losse content om te zetten naar een serie? Bekijk de losse aflevering als pilot. Het format dat je hebt toegepast kan je vaak goed opnieuw gebruiken voor de volgende aflevering.

Twee series genomineerd!

Onlangs werden twee van onze contentseries genomineerd bij de Global Content Awards in de categorie Best Global Content Series: Dwars Door Twente en In Perspectief. Deze waardering is voor ons een dikke kers op de taart! Bingemarketing ten voeten uit. Op 10 november weten we of we daadwerkelijk de prijs in tweevoud binnenslepen. Hou onze socials in de gaten als je net zo nieuwsgierig bent als wij.

Contact

Wil je zelf aan de slag met het content maken in serie of je social strategie bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

The Post is een SIXD' Agency.
Meet SIXD' here.