SENA: DE ECHTE WAARDE VAN MUZIEK

OVER PASSIE EN DE JUISTE TOON VINDEN

Muziek roept herinneringen op, vertelt een verhaal en biedt troost, hoop en gezelligheid. Muziek is bijna altijd en overal aanwezig en heeft daarmee emotionele waarde. Maar muziek heeft ook een financiële en praktische waarde. Voor de makers én de gebruikers van die muziek. Hoe zorg je ervoor dat het logisch is voor muziekgebruikers dat zij betalen voor muziek? En hoe krijgen muziekmakers waar zij recht op hebben?

Voor Sena brachten we de echte waarde van muziek in beeld aan de hand van de verhalen van de muziekgebruikers en muziekmakers zelf. In verschillende videoformats vertellen de makers over de – vaak lastige – weg naar hun droom en komen de gebruikers aan het woord over de toegevoegde waarde van muziek in hun onderneming. Op die manier wordt duidelijk dat het maken van muziek gewoon een baan is die geld in het laatje moet brengen:

HOE VERDIEN JIJ JE BROOD

Suus de Groot van Sue the Night en singer-songwriter Celine Cairo gaan met elkaar in gesprek over hun carrièrepad, inkomstenbronnen en belangrijke keuzes die ze hebben gemaakt. Bekijk het item.

1 MINUUT MET DIGGY DEX

Rapper Diggy Dex vertelt over zijn passie voor muziek en de daaraan onlosmakelijk verbonden zakelijke kant van zijn werk. Lees het artikel.

HET MUZIEKKASBOEK

Verschillende ondernemers geven antwoord op de vraag: waarom moet je betalen voor muziek? Ook vertelt Will Maas, muzikant en docent aan de Rockacademie, over de waarde van muziek. Lees hier het interview.

1 MINUUT MET ROLF DELFOS

In gesprek met saxofonist Rolf Delfos, ook over de zakelijke kant die onlosmakelijk aan zijn werk verbonden is. Bekijk de video:

MEER WETEN OVER DEZE PRODUCTIE OF SAMEN MET ONS AAN DE SLAG MET JE EIGEN CONTENT?

Meer weten over deze videoserie of samen met ons aan de slag met je eigen case? Onze collega Loes Pisani is nauw betrokken bij uiteenlopende producties voor diverse organisaties en bedrijven, waaronder Sena. Je kunt haar bereiken via: loes@thepost.nl

Over Sena

Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van Sena een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Op die manier vormt Sena de spil tussen de muziekgebruikers enerzijds en de muziekmakers anderzijds.

DEEL VIA SOCIAL MEDIA:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin